Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hansies weblog
Scheepvaart, reizen, dier en natuur.
_
Home__Weblog__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Dag allemaal. schilderen, fotograferen, reizen, maar ook de dingen van de dag komen voorbij op mijn weblog. En een berichtje in de brievenbus zie ik graag.



Mijn Profiel

Hansi
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Zaanse Schans
16 januari 2017 16:16

Oeverlanden Hollands Diep
13 januari 2017 15:24

Groot contrast
24 maart 2016 21:49


Rijksmuseum
02 maart 2016 11:22




Fotoboeken


Cadaques (5)
_
Oud en nieuw in Den Haag (28)
_

Paleis op de Dam Amsterdam (11)
_
Paddenstoelen (28)
_

Museumpark Oriëntalis (20)
_
De zee (29)
_



Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Willem
03 april 2012 21:51
_
Hans ziet er leuk uit je heb je best gedaan.Is dat veel werk om zo weblog te maken.Met zo stoomtrein is ook leuk om mee te gaan de foto's van de schepen zijn mooi ik moet nog even alles goed bekijken ga zo door

Ria redsblog
06 november 2011 13:23
_
Proficiat met je weblog van de maan, de maakt mooie foto's! gr Ria

Alie(benenalie)
17 oktober 2011 08:43
_
Proficiat met je weblog van de maand! Groetjes @lie




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 11:07
_
Mellina Online

Door j.zwiep om 11:06
_
J.zwiep Online

Door dagmar57 om 11:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anneke921 om 11:02
_
Anneke921 Online

Door Annie464646 om 11:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Ron1.1 om 10:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Ron1.1 om 10:58
_
Ron1.1 Online

Door dagmar57 om 10:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Krakauer wurst



De geur van braadworst en glühwein komt je al tegemoet zodra de kerstmarkt, op korte loopafstand vanuit het Centraal Station in Essen, in zicht komt. Hoewel het toch nog redelijk vroeg is, wordt er al flink gegeten en gedronken. Want eten, dat kunnen ze in Duitsland. De hele dag.


De Duitse bond van vegetariërs heeft ooit berekend dat een Duitser in zijn leven 46 varkens, vier koeien en kalveren en 945 kippetjes eet. Ook verorberen ze in hun hele leven gemiddeld vier schapen, twaalf ganzen, 37 eenden en 46 kalkoenen. In totaal worden er in Duitsland jaarlijks 1,1 miljard dieren gegeten, vissen en schaaldieren niet meegerekend. Maar daar denk je na een busreis van drie uur naar Essen even niet aan want je smaak- en reukpapillen beginnen al snel geprikkeld te raken door de geuren en de kraam met “bratwurst”, is dan ook snel gevonden. Maar dan is het nog niet zo eenvoudig te kiezen. Tientallen soorten worst liggen te pruttelen op de grote bakplaat. Om er een paar te noemen zijn er naast de doorsnee braadworst, de Weisswurst uit München en de Rostbratwurst uit Thüringen. De curryworst oorspronkelijk uit Berlijn en de Krakauer worst uit Polen. Ja ““Es geht um die Wurst in Deutschland”. Letterlijk bedoeld dan. De curryworst heeft inmiddels een cultstatus verworven en dat had de Berlijnse Herta Heuwer, aan wie de ontdekking van het recept wordt toegeschreven, niet kunnen bevroeden. Op 4 september 1949, zo wil de geschiedschrijving, sloeg ze aan het experimenteren in haar stalletje op de hoek Kant- en Kaiser-Friedrich-Strasse in Berlijn (waar nu een gedenksteen is). Ze maakte een saus van tomatenpuree, kerriepoeder en worcestershiresaus en klanten waren zo enthousiast dat het gerecht vanaf die tijd op het menu stond. Ik kies voor de Krakauer wurst. Waarom? Nog nooit gegeten. Ziet er goed en uitdagend uit. Volgens Pools recept wordt hij voor 80% van varkensvlees, 10% spek en voor 10% van rundvlees bereid. Als kruiden worden peper, vers knoflook en komijn gebruikt. De worst wordt in hete rook gerookt tot hij goudbruin is en daarna gesmoord of gegaard. Na het afkoelen wordt de worst nog eens warm gerookt, zodat hij een donkerbruine kleur krijgt. Wat wil je nog meer en dat voor Euro 3,80. En het smaakte goed. Ik kom graag nog eens terug.




Geplaatst op 18 januari 2016 13:43 en 2777 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Huppeltrutje.1  
19 jan 2016 15:59
Krijg er meteen zin in! Moet nog half jaartje wachten voor we - door Duitsland - richting Nederland rijden.

Hansi  
19 jan 2016 22:17
In ieder geval een goed vooruitzicht.
_